Skip to content
Societate

Consilier de vice ASF, negocieri „private” cu asiguratorul Euroins în Bulgaria: Vicele își acuză subordonatul de conflict de interese

newsweek

Cristian Muntean, consilierul vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară Cristian Roșu, s-a dus într-o vizită „privată” în Bulgaria pentru a încerca să-l convingă pe Assen Christov, șeful grupului bulgar Eurohold să-și plătească datoriile către un afacerist român.

Newsweek România a intrat în posesia unei înregistrări audio în care consilierul Cristian Muntean îi spune lui Assen Christov că a venit la întâlnire și pentru a transmite un mesaj din partea conducerii ASF, care ar fi fost preocupată în legătură cu numărul mare de plângeri împotriva companiei Euroins, deținută de Eurohold.

" "

Vicepreședintele Cristian Roșu a declarat în exclusivitate pentru Newsweek România că nu a avut nici o discuție cu consilierul său în legătură cu vizita neoficială din Bulgaria. Mai mult, Roșu consideră că subordonatul său se află într-un grav conflict de interese.

Sofia, 14 noiembrie 2019

În dimineața zilei de 14 noiembrie 2019, consilierul Cristian Muntean a plecat de la București într-o vizită neoficială la Sofia, în Bulgaria, pentru a se întâlni cu Assen Christov, șeful grupului bulgar Eurohold, grup care controlează compania de asigurări Euroins.

Era însoțit de afaceristul Florin Valeriu Pandele, patronul service-urilor auto care funcționează sub umbrela firmei Auto Car Grup 1 Service. Dar și de un alt bărbat care s-a prezentat avocat și translator al lui Florin Pandele.

Cei trei au ajuns la sediul firmei Eurohold, din Sofia, unde s-au întâlnit cu Assen Christov, președintele Consiliului de Supraveghere al grupului Eurohold.

Grupul bulgar Eurohold deține în compania Euroins Asigurare și Reasigurare SA, firmă care s-a impus pe piața asigurărilor din România prin vânzarea polițelor obligatorii de tip RCA.

În timpul discuțiilor, Cristian Muntean i-a sugerat lui Assen Christov să ajungă la o înțelegere cu afaceristul Florin Valeriu Pandele în legătură cu diferențele de bani datorate de Euroins către service-urile afaceristului român.

Oficialii ASF, aduși în discuție

În timpul discuțiilor, consilierul Cristian Muntean i-a spus lui Assen Christov că nu este o întîlnire oficială, dar că vicepreședintele și prim-vicepreședintele ASF au fost informați despre întâlnire. Întrebat de Christov dacă prim-vicepreședintele ASF Doina Dascălu știe despre întâlnire, Cristian Muntean a replicat imediat: „Știe că am o întâlnire cu dumneavoastră. Azi, dar eu nu sunt într-o întâlnire oficială”.

Apoi, Cristian Muntean îi spune bulgarului să își rezolve problemele cu firmele afaceristului Florin Pandele, prezent la discuție, dar nu înainte de a-i atrage atenția că numărul plângerilor împotriva firmei Euroins și înregistrate la ASF au crescut.

La un moment dat, bulgarul îl întreabă clar pe Muntean dacă doamna Dascălu l-a rugat să vină la Sofia pentru a-i transmite îngrijorările ei cu privire la numărul mare de plângeri împotriva Euroins. Muntean a răspuns sigur pe el: „Da, acesta este mesajul!

Ce s-a mai discutat în Bulgaria?

Cristian Muntean: Am cerut această întâlnire, să mă întâlnescu cu dvs., pentru că așa cum v-am spus înainte, am două motive. Primul să vă transmit mesajul din partea ASF, că ei sunt preocupați privind numărul… (de plângeri – n.r.)

Assen Christov: De ce nu este oficial? De ce au zis că e neoficial?

Cristian Muntean: Le-am zis că am o întâlnire cu dumneavoastră.

Assen Christov: Și le-ați spus motivul întâlnirii?

Cristian Muntean: Da, desigur.

Assen Christov: Ce le-ați spus?

Cristian Muntean: Le-am spus că mă voi întâlni cu dvs. și că vă voi întreba, neoficial, pentru că ne cunoaștem…

Assen Christov: Le-ați spus că motivele întâlnirii de astăzi, că ne întâlnim aici pentru că veniți împreună cu domnul Pandele să discutați cu noi problemele domnului Pandele?

Cristian Muntean: Nu, el are propriile lui probleme. Eu nu sunt implica în asta.

Vicepreședintele Roșu: „Este conflict de interese”

Vicepreședintele ASF Cristian Roșu a declarat pentru Newsweek România că Cristian Muntean este consilierul său, dar că nu l-a mandatat pentru a se duce în Bulgaria: „El nu avea ce să caute acolo. Orice apariție a lui acolo pune sub semnul întrebării prezența ASF.

Eu, dacă sunt pe trotuar, tot vicepreședintele ASF sunt. Fără nici un mandat oficial din partea mea sau a ASF, este conflict de interese. Absolut, mă dezic de ceea ce a făcut. Absolut! Sigur!

Nu avea ce să caute un consilier acolo. Putea să fie un director pe care îl trimiteam noi cu delegație. Aici este un loc destul de sensibil, este o piață cu foarte mulți bani, este o piață cu foarte multe interese. Bine că nu a pus în gura mea și cine știe ce vorbe”.

Puteți citi articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *