Skip to content
Politică

Consilier Județean, prins în malaxorul ANI

Consilier Județean, prins în malaxorul ANI.

Mai exact, Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Nistor Tătar, consilier județean în Suceava.

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director general al SC Servicii Comunale SA (societate comercială la care acționar unic este Primăria Rădăuți), Nistor Tătar a semnat contractul individual de muncă prin care soția sa a fost angajată în funcția de inspector în cadrul acestei societăți comerciale, notează agerpres.ro.

Ulterior, Nistor Tătar a semnat și actele adiționale la contractul individual de muncă al soției sale, încheiate la datele de 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum și fișa postului întocmită la data de 30 septembrie 2004 și, respectiv, fișa postului întocmită la data de 30 august 2011.

Astfel, Nistor Tătar a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, conform cărora „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial (…) pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Nistor Tătar a infracțiunii de conflict de interese.

Nistor Tătar deține în cadrul SC Servicii Comunale SA funcția de președinte al Consiliului de administrație (începând cu data de 17 octombrie 2001) și funcția de director general (începând cu data de 11 ianuarie 2008).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *