Consiliera Gabrielei Firea a cerut să fie suspendată din funcție „pentru a nu afecta percepția publică” a ministrului

Sursă foto: Ligia Gheorghe
Sursă foto: Ligia Gheorghe

Ministerul Familiei a anunțat suspendarea din funcție a Ligiei Gheorghe, consiliera ministrului Gabriela Firea. Motivul pentru care aceasta a cerut suspendarea sa este „pentru a nu afecta percepția publică” a ministrului Firea.

Ligia Gheorghe a fost chemată ca martor în dosarul care vizează constituirea unui grup infracțional, tratamente inumane și delapidare în centre de bătrâni și persoane cu dizabilități din județul Ilfov.

„Pentru a nu afecta percepţia publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea şi a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi suspendarea contractului de muncă pentru funcţia de consilier al ministrului, pe perioada desfăşurării anchetei. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse susţine eforturile autorităţilor de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni şi consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în faţa legii. Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni şi nu putem fi de acord cu astfel de comportamente”, a anunțat Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, potrivit News.ro.

De asemenea, ministerul Familiei precizează că nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Se subliniază și că domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu se află printre atribuțiile ministrului Gabriela Firea.

„De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz şi nu a avut cunoştinţă despre activitatea centrelor menţionate în această anchetă”, se arată în comunicat.

Firea: Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele

Ministrul Familiei a reacționat în urma descoperirilor din azilele din Voluntari și susține că „se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea mea din viața politică”.

„Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică! Care este vina mea? Sunt vinovată că exist? Acum 2 luni vindeam copiii românilor, iar acum chinui bătrânii! Este evident o campanie orchestrata împotriva mea ca om, ministru și candidat la Primăria Capitalei! Am spus încă de la apariția informațiilor cu privire la aceste cazuri grave că persoanele responsabile pentru neregulile constatate trebuie să plătească. Este inacceptabil orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, iar cine se face vinovat trebuie să răspundă”, susține social democrata, într-o postare pe Facebook.

Investigații Media susține că timp de doi ani de zile, încă de la înființarea asociației și până la demisia din ianuarie 2023, vicepreședintele Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz a fost, în acte, Ligia Gheorghe, cea mai bună prietenă a ministrului Firea și consiliera sa de la Ministerul Familiei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL