Skip to content
Educație

Consiliere vocaţională pentru elevii de clasa a VIII-a, la şcolile din Ilfov

Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, a anunţat că elevii din clasele a VIII-a din 25 de şcoli vor beneficia de consiliere vocaţională, astfel încât fiecare copil să se orienteze în funcție de abilitățile și de îndemânarea lui.

Alegerile pe care le facem de mici ne influențează viața ca adulți. E important să optăm nu doar pentru ce ne-ar plăcea, ci și pentru ce avem aptitudini și ni se potrivește. Tocmai de aceea îi ajutăm pe copii să își aleagă conștient domeniul de activitate pentru mai târziu, când vor crește.

Am început consilierea vocațională în școli, la clasa a opta, astfel încât fiecare copil să se orienteze în funcție de abilitățile și de îndemânarea lui. E important, pentru că nu toți copiii au aplecare spre studii. Iar, în contextul învățământului dual pe care îl dezvoltăm în județ, adolescenții trebuie să știe spre ce să se îndrepte”, a afirmat Hubert Thuma.

Proiectul CJ Ilfov a început în 25 de şcoli, urmând să fie extins şi la nivelul părinţilor în perioada următoare.

Am demarat proiectul de consiliere vocațională alături de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și de voluntarii de la Facultatea de Psihologie. Deocamdată, pentru 25 de școli. Dacă va fi bine primit, de anul viitor îl extindem.

Elevii primesc un ID și o parolă, se așează la calculator și completează un test. Specialiștii analizează răspunsurile, după care fac consiliere în grup, la nivel de clase, apoi cu fiecare copil în parte. De anul viitor, vor face consiliere individuală și cu părinții elevilor, pentru că doar așa putem schimba mentalități.

Fiecare sistem de învățământ – teoretic sau profesional- are avantajele lui. Învățământul dual îți asigură viitorul loc de muncă și, în timpul studiilor, o bursă generoasă, de la stat și de la angajator”, a mai  spus Hubert Thuma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *