Consilierii ACL boicotează mai nou și ședințele festive

Noua alianță dintre PNL și PDL continuă să își facă efectele în județele României. Poziționarea reprezentanților ACL împotriva puterii locale și centrale ia uneori aspecte ridicole.

La Teleorman, șase consilieri ai Alianţei Creştin-Liberale (ACL) nu s-au prezentat sâmbătă la şedinţa festivă a Consiliului Local Alexandria, în cadrul căreia au fost desemnaţi cetăţenii de onoare.

Absenţa acestora a fost motivată printr-un comunicat de presă, semnat de co-preşedinţii alianţei, George Drăghici şi Florin Titirişcă, prin care se face menţiunea că decizia este urmarea ”abordării discriminatorii şi a lipsei totale de transparenţă şi comunicare a administraţiei publice locale faţă de solicitările ACL privind amplasarea a două corturi în vederea strângerii de semnături pentru candidatul la Preşedinţia României, Klaus Iohannis”.

ACL Teleorman consideră că ‘acest tip de comportament constituie o încălcare a practicilor democratice şi libertăţii de exprimare, prin limitarea drepturilor cetăţenilor de a-şi exprima opţiunea de susţinere a candidatului dreptei la Preşedinţia României”.

În replică, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin a afirmat că nu îşi explică gestul celor şase consilieri.

‘Este o istorie extrem de scurtă. La ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii PNL şi PDL nu au votat două proiecte de interes comunitar. Este vorba de modernizarea stadionului municipal şi preluarea de la Apele Române a digului de protecţie a municipiului în vederea finanţării prin fonduri transfrontaliere. Un gest aiurea, stupid, pentru care, sigur, nu am niciun răspuns. Ulterior, au venit cu nişte solicitări de amplasare a unor corturi în zona pietonală a municipiului. Acesta este un atribut al primarului pe care pot să îl exercit. În contextul în care dânşii s-au opus la două proiecte importante pentru Alexandria nu am niciun motiv să le satisfac vreo doleanţă. Faptul că nu s-au prezentat astăzi la şedinţa de Consiliu Local este un gest pe care nu pot să îl apreciez decât stupid. Dacă au ceva cu mine să o facă cu mine, dar ce au cu municipiul Alexandria? De ce se răzbună pe el? Absenţa de la această şedinţă festivă, unde am avut ca singur subiect decernarea de titlu de cetăţean de onoare, nu am înţeles-o niciodată’, a declarat Victor Drăguşin, citat de Agerpres.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL