Skip to content
Politică

Consilierii PNL Sector 1 nu vor rezilierea contractului cu Romprest: ”Vom plăti cu toții penalități și pagube”

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, consilierul local PNL Sector 1, Daniel Ciungu, a explicat că în urma deciziei de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 din cauza crizei gunoaielor declanșată de primarul Clotilde Armand, primăria va fi obligată să plătească penalități firmei de salubrizare Romprest. Pentru a putea evita această situație, liberalul spune că edilul Sectorului 1 ar fi trebuit să meargă în instanță și „să demonstreze că este într-adevăr o problemă”.

„Nu am discutat încă subiectul stării de alertă din Sectorul 1. Abia acum am primit și noi această informare. Noi ne vom întâlni la ora 12 în ședința de consiliu pentru a vedea ce facem. 

Primarul ne cere niște lucruri ciudate. Noi i-am spus să meargă în instanță să demonstreze că este într-adevăr o problemă, pentru că dacă noi cerem rezilierea fără a demonstra acest lucru în instanță, în culpă va fi Consiliul și vom plăti cu toții penalități și pagube, exact cum s-a întâmplat în ultimul proces pierdut de primarul Clotilde Armand, unde facturile pe care nu le-a plătit la timp, instanța a hotărât că putem fi executați silit și ne-a mai dat și penalități de 8 milioane de lei. Asta se întâmplă când tu ești în culpă propriu-zis ca instituție și vrei să reziliezi, neavând alt act judiciar care să demonstreze..

Această situație nu spune neapărat ceva nou. Știam asta și de la ANRSC și la fel, atunci i-am spus să meargă în instanță cu treaba asta să aibă un act definitiv și irevocabil, dar n-a făcut-o”, susține Daniel Ciungu.

Prefectul Capitalei a declarat vineri dimineaţa stare de alertă în Sectorul 1, în scandalul gunoaielor declanţat de primarul Clotilde Armand.

Decizia urmează să intre în vigoare la ora 00:00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *