Skip to content
Politică

Consilierii PNL Sector 1 refuză să voteze bugetul propus de Clotilde Armand, acuzând că e ilegal. Burduja: Există o decizie a Tribunalului București

Inquam Photos/Octav Ganea

Consilierii locali ai PNL anunţă că nu vor vota bugetul Sectorului 1, propus pentru a doua oară de primarul Clotilde Armand, pe motiv că este ilegal, întrucât este construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul Bucureşti. O nouă ședință a Consiliului Local Sector 1 este programată pentru luni.

Contactat de PS News, preşedintele al PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a explicat motivul pentru care bugetul Sectorului 1 nu va putea fi votat de către consilierii locali.

„Există această decizie a Tribunalului București cu privire la o hotărâre de Consiliu Local din decembrie care a prevăzut o reorganizare a Primăriei Sectorului 1, inclusiv o desființare a unor structuri care țineau de Consiliul Local: administrația școlilor, administrația piețelor, centrul cultural. Astăzi a apărut și motivarea Curții, unde se specifică foarte clar de ce au suspendat, pentru că au serioase îndoieli cu privire la legalitatea hotărârii de Consiliu Local.

Având în vedere că există această decizie a Tribunalului București din 30 martie, tot ceea ce urmează după decizia de suspendare ar trebui să ia în calcul organigrama primăriei valabilă înainte de hotărârea de Consiliu Local suspendată. Practic, în buget ar trebui să regăsim o serie de cheltuieli, o serie de alocări bugetare pe organigrama  veche, adică organigrama  care ar trebui să fie valabilă în baza suspendării de către instanției a organigramei adoptate din hotărârea din decembrie”, spune Burduja.

De asemenea, acesta susține că bugetul nu ar trebui modificat total, „dar categoric trebuie să se modifice structura cheltuielilor pentru a se ține cont de decizia instanței”.

„Dacă toate acestea se vor concretiza, PNL va susține și va trece bugetul. Avem pregătite niște amendamente, sunt niște proiecte la care noi ținem și care țin de dezvoltarea Sectorului, dar până atunci, forma bugetului trebuie să respecte legea și decizia instanței”, conchide liberalul.

Într-un comunicat de presă transmis luni, PNL Sector 1 spune că, deşi, faţă de precedenta şedinţă, au apărut elemente noi, care confirmă că bugetul propus consilierilor locali ignoră decizia Tribunalului Bucureşti şi este evidentă necesitatea refacerii acestuia pentru a intra în legalitate, „pentru primarul Sectorului 1 legea pare să fie opţională”.

Proiectul de buget de pe ordinea de zi de astăzi este identic cu cel propus anterior, construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul Bucureşti. PNL spune că, în consecinţă, consilierii PNL Sector 1 vor solicita scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, refacerea urgentă a proiectului de buget şi o dezbatere publică a noii forme.

PNL Sector 1 menţionează că a solicitat în repetate rânduri primarului şi aparatului administrativ al acesteia, inclusiv secretarului general, să respecte legea şi decizia Tribunalului Bucureşti, să ia toate măsurile necesare pentru revenirea la organigrama anterioară hotărârii de Consiliu Local şi să refacă de urgenţă proiectul de buget, în condiţii de legalitate.

Consiliul Local Sector 1 a respins şi în şedinţa din 12 aprilie ordinea de zi care cuprindea proiectul de buget pe 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *