Skip to content
București

Consilierii PSD vor vota împotriva concesionării Parcului Izvor, anunță Gabriela Firea: Nicușor Dan trebuie să-l întrețină, că e iubitor de natură 

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, afirmă că „Parcul Izvor va rămâne al oamenilor”, consilierii generali ai PSD urmând să se opună proiectului de concesionare a acestuia.

Am discutat subiectul cu toți consilierii generali PSD București. Orice proiect care nu este în interesul tuturor cetățenilor nu poate fi acceptat. Pentru concesiunea propusă este nevoie de votul a două treimi dintre consilierii generali. Social-democrații nu vor vota și doar cu voturile majorității de dreapta proiectul nu poate fi aprobat. Așa că putem spune de pe acum că această idee este istorie. Parcul Izvor va rămâne al oamenilor și Nicușor Dan trebuie să-l întrețină și să-l modernizeze. Nu poate fi atât de greu pentru un iubitor al naturii, doar nu a uitat, a trecut abia un an și jumătate!”, a scris Firea pe Facebook.

Ea critică dur actuala conducere a Primăriei Capitalei şi pe Nicușor Dan, pentru starea parcurilor din București: “Parcurile sunt și trebuie să rămână ale oamenilor, publice și gratuite! Poate în al 12-lea ceas, Nicușor Dan își înțelege misiunea de primar și începe să-și facă datoria: să întrețină spațiile verzi, nu să le dea unor companii private. Unde este salvatorul care îmbrăcase în campanie haina apărătorului spațiilor verzi? Este tot cel care îi îmbia pe bucureșteni cu dușuri fierbinți”.

Pentru dezastrul din Grădina Cișmigiu au fost aplicate și amenzi, dar nimic. Actualul primar general nu pare impresionat de miile de poze de pe internet sau de solicitările organizațiilor civice, e doar depășit de situație și asta e grav. Situația din Parcul Izvor este și mai strigătoare la cer. Compania care ar vrea să obțină spațiul pentru mulți ani profită tocmai de lipsa de interes a primăriei. Sau poate acesta este răspunsul? Nicușor Dan, primarul, abandonează parcul, iar privații îl salvează. ‼️ Una dintre obligațiile primarului general este să reprezinte interesele cetățenilor care l-au votat sau nu și să ofere servicii publice de calitate. Nu să pună biruri pe orice. Unde în lumea civilizată s-a mai întâlnit ca un parc public să ajungă pe mâinile unor afaceriști?!”, a mai scris Firea.

Și dacă tot îi plac, mai nou, concertele și petrecerile în aer liber să găsească spații potrivite pentru ele. Mă certa pentru organizarea de spectacole și târguri gratuite. Îi reamintesc că Primăria Capitalei nu este o companie care trebuie să facă profit de pe urma cetățenilor. E tocmai invers, municipalitatea trebuie să le ofere oamenilor, dar prima grijă a lui Nicușor Dan este să mulgă din buzunarele bucureștenilor. Așa cum a făcut de Crăciun : târg al Primăriei cu taxa la intrare. Din toată inima, pentru bucureșteni”, a încheiat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *