Skip to content
Politică

Consilierul lui Isărescu, despre imaginea BNR după reținerea lui Bogdan Olteanu: Numai cei care nu cunosc legea pot afirma că…

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat vineri, ca „Numai cei care nu cunosc legea pot afirma ca retinerea lui Bogdan Olteanu e o lovitura de imagine pentru BNR”, in cazul acestuia prezumtia de nevinovatie fiind „absoluta”.

„Daca este vinovat sau nu, ramane sa stabileasca organele in drept”, spune Adrian Vasilescu, adaugand ca Parlamentul este cel care numeste, o data la 5 ani, conducerea Bancii Nationale, iar prezenta lui Bogdan Olteanu in conducerea bancii, ca viceguvernator, „a fost onorabila si profesionala”.

„Chiar daca BNR e institutie independenta, aceasta independenta e transferata o data la 5 ani Parlamentului, care numeste Consiliul de Administratie. BNR nu are absolut nicio legatura in a face propuneri, se fac in comisiile de specialitate din Parlament”, a afirmat Adrian Vasilescu, potrivit hotnews.ro.

„Consiliile de administratie si conducerile BNR au functionat profesional, cu toate ca numirile sunt politice. Prezenta lui Bogdan Olteanu in conducerea BNR a fost onorabila si profesionala”, mai spune consilierul guvernatorului BNR.

Intrebat cu ce se ocupa Bogdan Olteanu la BNR inainte de a fi retinut noaptea trecuta de procurorii DNA, Adrian Vasilescu a raspuns ca „Se ocupa cu ceea ce spune in diploma lui profesionala, cu activitatea juridica. E cunoscut ca un jurist cu activitate profesionala impecabila.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *