Skip to content
Politică

Consilierul lui Isărescu iese la rampă: BNR are un scut foarte puternic în față

republica.ro

Consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Adrian Vasilescu, a declarat faptul că persoanele care doresc să ajungă la conducerea BNR-ului sunt responsabile de atacurile tot mai dese la adresa instituției.

Vasilescu a afirmat faptul că dorința de accedere la conducerea Băncii Naționale se vede din textele ce apar în spațiul public, informează B1.ro.

„În spațiul public sunt voci care atacă Banca Națională. O atacă pentru că (a se citi: posesorii acestor voci) și-ar dori să vină la conducerea Băncii Naționale. Și această dorință se vede din textele pe care le publică”, a spus Vasilescu.

Anterior acestei reacții, consilierul guvernatorului preciza că instituția nu poate fi afectată de aceste atacuri din ultima perioadă.

„Banca Națională are date să nu se simtă ca fiind un vas sub presiune, nici în pericol să fie doborâtă de astfel de presiuni. BNR este o instituție care are și un scut foarte puternic în față, legea. Banca Națională nu are cum să fie placată în îndeplinirea atribuțiilor pe care tot legea i le stabilește”, era de părere Vasilescu.

Consilierul lui Mugur Isărescu mai afirmă faptul că scrisorile dintre președintele Camerei Deputaților și Banca Națională reprezintă o premieră, însă din acest lucru toată lumea are de învățat, cel mai important aspect fiind acela al ieșirii adevărului la suprafață.

„Nu este vorba numai de normalitate. Este vorba despre ieșirea adevărului la suprafață. Adevărul nu iese decât din confruntare, din dialog. Este întâia oară când s-a întâmplat așa ceva în societatea românească, când un șef din Parlament are un punct de vedere, îl trimite Consiliului de Administrație al Băncii Naționale și primește punctul de vedere al Consiliului de Administrație. Și noi avem de învățat din scrisoarea Președintelui Camerei Deputaților. Și sunt convins că și Președintele Camerei Deputaților are de învățat din scrisoarea de răspuns a Consiliului de Administrație al Băncii Naționale”, a mai spus Adrian Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *