Skip to content
Puterea Știrilor Video

Consilierul premierului desființează acuzațiile lui Voiculescu. Precizări în disputa celor 4.000 de cazuri COVID

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, răspunde acuzațiilor lansate în spațiul public, potrivit cărora peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID în cele trei zile dinaintea congresului PNL din Capitală, astfel că rata de infectare raportată ar fi fost mai mică.

„Sunt opinii diferite al Opoziției actuale și ale Puterii. Sunt laboratoare care preiau aceste rezultate și până sunt repartizate pe DSP-uri și localitățile respective durează puțin. Fiecare din noi avem în acest moment posibilitatea să ne facem aceste testări, oriunde vrem în această țară. Aceste teste sunt încărcate pe acea platformă, ajung la DSP și sunt băgate într-o anchetă epidemiologică, mai apoi repartizate pe județul respectiv, unde are domiciliul persoana care și-a făcut acel test. Cred că este un motiv ușor depășit în acest moment încât să considerăm că n-au fost alocate 4.000 de cazuri unei localități. Suntem în val 4, pe creștere exponențială a numărului de cazuri, pe o transmitere în comunitate accentuată și acest lucru trebuie să primeze. Avem niște măsuri, restricții, hai să vedem că ele sunt implementate și respectate”, a precizat Nelu Tătaru la Puterea Știrilor.

Consilierul onorific al premierului pe probleme de sănătate a susținut că cei care au răspuns pozitiv în campania de vaccinare și au acea imunizare are trebui bonificați. Totodată, ex-ministrul se declară împotriva reintroducerii altor restricții sau a închiderii școlii.

Eu nu sunt adeptul a reintroducerii altor restricții, a închiderii școlii. Sunt adeptul școlii față în față, a deschiderii a tot ce înseamnă sector cultural sau comercial, dar trebuie bonificați cei care au răspuns pozitiv în această campanie și au acea imunizare. Nu sunt adeptul stimulării într-un fel sau altul a vaccinării. Vaccinarea trebuie să fie un act benevol, responsabil și asumat. Suntem într-un moment în care trebuie să ne asumăm și să luăm decizii. Ne facem un vaccin pe banii statului sau ne testăm săptămânal e banii noștri”, a declarat Nelu Tătaru la Puterea Știrilor.

Facem precizarea că fostul ministru USR-PLUS al Sănătăţii Vlad Voiculescu a acuzat că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID în cele trei zile dinaintea congresului PNL din Capitală, astfel că rata de infectare raportată ar fi fost mai mică. De asemenea, școlile ar urma să treacă în online săptămâna viitoare „aproape 100%”, afirma Vlad Voiculescu. Șefa DSP București admite că, într-adevăr, nu au fost făcute alocări pe fiecare sector din lipsă de personal la DSP, însă aceste cazuri figurează totuşi în aplicaţia CoronaForms. Şefa DSP mai susține că cele trei zile la care face referire Voiculescu nu se regăsesc în rata de incidenţă decât începând din 26 septembrie pentru că modul de calcul al ratei de infectare a fost schimbat chiar de către fostul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *