Skip to content
Politică

Consilierul Președintelui CCIR pe probleme externe, decorat de Ambasada Franței

CCIR

Consilierul Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) pe probleme externe, Lazăr Comănescu, a fost decorat luni cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Franței la București.

A fost subliniată contribuția pe care Lazăr Comănescu a avut-o în ceea ce privește aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, precum și în cazul parteneriatului strategic dintre România și Franța, conform unui comunicat CCIR remis redacției PSnews.ro.

Comănescu a făcut referire, în cadrul ceremoniei, la relațiile bilaterale dintre România și Franța și la perspectivele țării noastre, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„România va deține pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare și mai puternică între România și Franța, atât în plan european, cât și bilateral. Pe plan european, sunt conștient de rolul esențial al Franței, alături de Germania, în proiectul european și sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră președinție ca să ne apropiem, printr-o contribuție constructivă și de substanță, de evoluția acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene”, a spus Comănescu.

Ambasadoarea Franței la București, E.S. Michele Ramis, a scos în evidență reușitele consilierului CCIR în ceea ce privește vocea României în sferele diplomatice internaționale.

„Ați dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaționale și aproape de fiecare dintre partenerii și interlocutorii săi și ați fost un artizan și un actor esențial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregătește să preia pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene și în momentul în care clivajele sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteți printre cei care știu mai bine ce datorează România Europei, dar și ce datorează Europa României”, a spus Michele Ramis.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a fost prezent la ceremonie, prilej cu care și-a exprimat aprecierea cu privire la activitatea lui Lazăr Comănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *