Ucraina, îngrijorată de discursul revizionist al lui Claudiu Târziu

Sursă foto: Facebook / Claudiu Tarziu

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a declarat, într-o postare făcută pe platforma X, fostă Twitter, că declarațiile senatorului AUR Claudiu Târziu, care a cerut reîntregirea României inclusiv prin încorporarea unor teritorii ucrainene, sunt „îngrijorătoare”.

Claudiu Târziu, unul dintre liderii partidului român AUR, face apel către România să anexeze patru zone din Ucraina: Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, regiunea Herța și Transcarpatia. Acest anunț a fost făcut la 24 ianuarie 2024.

Apelurile lui Târziu sunt consistente: la 4 martie 2022, la câteva zile după ce Rusia a lansat invazia pe scară largă în Ucraina, el a declarat: „Cred că avem nevoie să îmbunătățim relațiile dintre România și Rusia, cred în necesitatea unei bune cooperări între România și Rusia, sunt gata să fac ceea ce depinde de mine.”

Anterior, revendicări similare asupra teritoriilor ucrainene au fost făcute de partidul de extremă dreapta din Ungaria.

Înțeleg că multe dintre aceste mesaje sunt adresate publicului intern și ar trebui luate în considerare în cadrul politicilor interne ale țărilor respective.

Cu toate acestea, găsesc profund îngrijorător faptul că astfel de revendicări încep să apară tot mai des (și nu doar în ceea ce privește Ucraina).

Una dintre cele mai mari realizări ale lumii de după Al Doilea Război Mondial (plătite cu incredibil de multe vieți) este respectul pentru suveranitatea teritorială ca bază a ordinii globale.

Dacă Rusia este lăsată să câștige războiul său nedrept împotriva Ucrainei, toate aceste sacrificii vor fi în zadar, iar lumea va cădea din nou în haos” – a scris Anton Gheraşcenko pe platforma X.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei a avut un mesaj și pentru urmăritorii săi din România, pe care i-a rugat să împărtășească opiniile lor despre Claudiu Târziu și partidul AUR.

Știu că am mulți urmăritori în România. Aș fi recunoscător dacă ați împărtăși modul în care este perceput acest politician și partidul său în țara voastră, având în vedere că știu că România susține mult Ucraina. Mulțumesc!” – a conchis Gheraşcenko.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei a postat și un video cu discursul lui Claudiu Târziu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: