Consilierul USR Iaşi Răzvan Timofciuc a fost exclus din partid

Răzvan Timofciuc
Sursa foto: Facebook / Răzvan Timofciuc

Filiala ieşeană a USR a decis excluderea consilierului Răzvan Timofciuc din partid, liderul organizaţiei motivând că Timofciuc a avut poziţionări publice ”neadecvate” la adresa partidului, dar şi pe fondul unor probleme de integritate ale acestuia.

Liderul USR Iaşi, Ştefan Tănasă, a declarat, vineri, că decizia excluderii din partid a lui Răzvan Timofciuc a fost luată în cadrul Biroului Judeţean al filialei.

Tănasă a motivat că USR reprezintă ”un standard de integritate şi lucrează pentru binele comunităţii” şi că se impunea excluderea din Timofciuc din partid, din cauza ”poziţionărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iaşi şi la colegii săi”.

Totodată, lui Timofciuc i se reproşează problemele de integritate, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că reprezentantul USR ”a săvârşit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local, prin votul dat în favoarea desemnării soţiei sale în Consiliul de Administraţie al unei unităţi de învăţământ”.

La rândul său, Răzvan Timofciuc susţine că excluderea sa din USR are legătură cu ”o reglare de conturi în interiorul partidului”, el anunţând că va contesta decizia la forurile statutare ale USR.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: