Skip to content
Economie

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat solicitarea Bursei de Valori Bucureşti de prelungire a mandatului de director pentru Adrian Tănase

vreaudespagubiri.ro

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat în cadrul şedinţei de miercuri măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

Astfel,  a fost aprobată solicitarea operatorului de piaţă Bursa de Valori Bucureşti S.A. de prelungire a mandatului de director pentru Adrian Tănase şi solicitarea SSIF Tradeville S.A. de autorizare a Elenei Miriam Andrei în calitate de director al societăţii.

A fost totodată aprobat regulamentul privind modificarea şi completarea Regulamentului A.S.F. nr. 15/2018 privind Registrul public al Autorităţii de Supraveghere Financiară (regulamentul va fi transmis, spre publicare, Monitorului Oficial al României).

A mai fost aprobată şi Norma pentru aplicarea Ghidului ESMA privind acordurile scrise dintre membrii colegiilor pentru contrapărţi centrale (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României).

Un alt document aprobat a fost proiectul de regulament pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară şi al Băncii Naţionale a României nr. 10/4/2018 privind protejarea instrumentelor financiare şi a fondurilor care aparţin clienţilor, obligaţiile de guvernanţă a produsului şi normele aplicabile la acordarea sau primirea de onorarii, comisioane sau alte tipuri de beneficii pecuniare sau nepecuniare, cu modificările şi completările ulterioare (proiectul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 15 zile).

De asemenea, a fost aprobată solicitarea STK Financial AFIA S.A. de autorizare a modificărilor intervenite în documentele FIA AG Capital, precum şi solicitarea  S.A.I. Broker S.A. de autorizare a modificărilor intervenite în documentele Fondului Deschis de Investiţii Prosper Invest.

Pe partea de autorizare, au mai fost aprobate: solicitarea S.A.I. Globinvest S.A. de autorizare a modificărilor intervenite în documentele FDI Napoca, FDI Transilvania, FDI TehnoGlobinvest, FDI SanoGlobinvest, FDI GlobUS BlueChips;  aprobarea restrângerii obiectului de activitate a SSIF Interdealer Capital Invest S.A.; aprobarea societăţii Alpha Bank S.A. ca nou asociat semnificativ indirect al societăţii Alpha Insurance Brokers – Societate de Brokeraj în Asigurare – Reasigurare S.R.L.; aprobarea avizării modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Administrat Privat Vital, administrat de Aegon Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.; aprobarea autorizării modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Aegon Esenţial, administrat de Aegon Pensii – Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *