Consiliul Concurentei a amendat 4 companii pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială 

Sursă foto: consiliulconcurentei.ro
Sursă foto: consiliulconcurentei.ro

Consiliul Concurentei a amendat 4 companii pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile. Acestia si-au confirmat fapta si au primit o reducere de 30% din amenda.

Anul 2023 a adus noi atribuții pentru Autoritatea de Concurență care și-a continuat activitatea în monitorizarea piețelor si a deschis investigații acolo unde au existat indicii de încălcare a legii.

În 2023 au fost declanșate 24 de investigații privind posibile încălcări ale legii concurenței, cele mai multe din ultimii 12 ani, în domenii precum distribuția energiei electrice, piața serviciilor bancare de creditare pentru persoanele fizice, producerea și comercializarea uleiului de floarea soarelui, zahărului și untului, piața pieselor auto sau piața lucrărilor de întreținere a drumurilor naționale și autostrăzi.

Autoritatea de concurență a finalizat 14 investigații privind încălcarea Legii concurenței, aplicând amenzi în valoare totală de 160 milioane lei (32,1 milioane euro), din care 77% reprezintă sancțiuni aplicate pentru înțelegeri între companii.

SEROM, Dante International S.A., Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A au primit 123 milioane lei amenda (25 milioane euro) pentru pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile. Conversațiile pe WhatsApp ale unor angajați responsabili de vânzări au fost principalele probe care au adus amenzi de 123 milioane de lei de la Consiliul Concurenței către Samsung, eMag, Flanco și Altex.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: