Skip to content
Politică

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație de amploare la hipermarketurile din țară

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație de amploare la marile lanțuri de magazine din țară, relatează B1 TV.

Există indicii de o posibilă fixare a prețurilor între retaileri și furnizorii lor, vizate fiind magazine mari precum Carrefour, Cora, Kaufland sau Auchan.

Se pare că au fost făcute înțelegeri separate astfel încât să fie eliminată concurența.

Acesta este a doua investigație de acest gen, informează b1.ro.

Am finalizat recent o investigaţie de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunţa până la sfârşitul acestei luni. Avem, însă, avem indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În cadrul investigaţiei declanşate, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate, documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii aflându-se în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *