Skip to content
Politică

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație de amploare la hipermarketurile din țară

" "

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație de amploare la marile lanțuri de magazine din țară, relatează B1 TV.

Există indicii de o posibilă fixare a prețurilor între retaileri și furnizorii lor, vizate fiind magazine mari precum Carrefour, Cora, Kaufland sau Auchan.

" "
" "

Se pare că au fost făcute înțelegeri separate astfel încât să fie eliminată concurența.

Acesta este a doua investigație de acest gen, informează b1.ro.

Am finalizat recent o investigaţie de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunţa până la sfârşitul acestei luni. Avem, însă, avem indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În cadrul investigaţiei declanşate, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate, documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii aflându-se în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *