Skip to content
Economie Societate

Consiliul Concurenței va lansa Monitorul Prețurilor. Când va fi gata la nivel național

mandri.ro

Maguay Computers va furniza Consiliului Concurenței sistemul IT pentru monitorizarea prețurilor în cadrul proiectului “Monitorul prețurilor carburanților și a produselor alimentare”.

Estimat la 1,73 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 7 luni, contractul a fost atribuit pentru 1,42 milioane de lei, fără TVA, arată Profit.ro.

Oferta Maguay Computers are ca terț societatea Phoenix IT.

La procedura de atribuire s-au înscris și Trencadis Corp, Greensoft și asocierea formată din Power Net Consulting și Advanced Technology Systems.

Fără amânări generate de eventuale contestații, Monitorul va fi disponibil la nivel extins cel mai târziu în partea a doua a anului.

Proiectul Monitorul Prețurilor produselor alimentare și al carburanților auto, finanțat integral de la bugetul de stat, are ca obiectiv principal crearea unei platforme online care să permită informarea consumatorilor cu privire la prețurile practicate de către principalii comercianți cu amănuntul de produse alimentare, respectiv de principalele rețele de distribuție a carburanților auto, denumiți în continuare operatori sau parteneri. Proiectul Monitorul Prețurilor (…) se realizează pentru toate produsele alimentare ale rețelelor de retail, mai puțin băuturile alcoolice spirtoase, iar la nivel teritorial vor fi incluse magazinele din toată țara. Aplicația Monitorul Prețurilor va fi dezvoltată în România, încărcarea datelor va fi realizată pe teritoriul României, iar căutările și consultarea aplicației vor putea fi efectuate în România”, se arată în anunțul de participare la licitație.

Consiliul Concurenței a realizat un proiect-pilot pentru a monitoriza prețurile principalelor rețele de retail din România la 62 de tipuri de produse alimentare ce compun coșul zilnic al consumatorilor din România.

Rețelele participante în faza pilot au fost Carrefour, Carrefour Market, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl și Profi, pentru București și Ilfov.

Noua platformă online va conține atât forma extinsă a Monitorului prețurilor pentru alimente, instrument lansat de autoritatea de concurență la sfârșitul anului 2016, cât și un comparator al prețurilor pentru carburanții auto.

Platforma online va afișa prețurile pentru toate tipurile de carburanți (benzină și motorină) practicate în rețelele OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga țară.

Maguay Computers București a fost înființată în 1999, are ca obiect de activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor periferice și este controlată integral de Eduard Ion Pughin, arată sursa citată.

În 2017, conform ultimelor date disponibile, compania a consemnat afaceri de 35,02 milioane de lei, de la 28,33 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat 337.038 lei, de la aproape 141.000 lei în 2016.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *