Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgenţă marţi după bombardamentul aerian israelian de la Rafah

Fără unanimitate în Consiliul de Securitate al ONU
Sursa foto: X

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni marţi într-o reuniune de urgenţă în urma bombardamentului aerian israelian de duminică de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, transmite dpa.

Reuniunea de urgenţă a fost cerută de Algeria şi are susţinerea Sloveniei, potrivit unor diplomaţi.

Autoritatea sanitară din Gaza, condusă de Hamas, a declarat că 45 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în atacul aerian de duminică, ce a lovit corturi care adăposteau persoane strămutate.

Majoritatea victimelor atacului aerian au fost femei şi copii, a precizat autoritatea sanitară, descriind incidentul drept un ‘masacru’.

Într-un mesaj pe platforma de socializare X, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat ‘acţiunile Israelului care au ucis zeci de civili nevinovaţi ce căutau doar adăpost în acest conflict mortal’.

‘Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze’, a adăugat el.

La rândul său, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, şi-a exprimat oroarea faţă de moartea civililor din Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene de la Rafah.

‘Imaginile din tabără sunt îngrozitoare şi nu indică nicio schimbare aparentă în metodele şi mijloacele de război folosite de Israel, care au dus deja la atât de multe decese printre civili (…) Fac apel la Israel să înceteze ofensiva militară în guvernoratul Rafah, aşa cum a ordonat Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ)’, a declarat Turk, citat luni într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: