Consiliul European adoptă al 14-lea pachet de SANCȚIUNI pentru Rusia. Ce măsuri restrictive conține noul pachet

Sursă foto: X

Consiliul a adoptat, luni, al 14-lea pachet de măsuri restrictive economice și individuale, care aduce o nouă lovitură regimului lui Putin și celor care perpetuează războiul său ilegal, neprovocat și nejustificat de agresiune împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat de presă. 

Citește mai mult AICI

Aceste măsuri sunt menite să vizeze sectoare de mare valoare ale economiei ruse, cum ar fi energia, finanțele și comerțul, și să facă din ce în ce mai dificilă eludarea sancțiunilor UE.

Josep Borrell, Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, a precizat că sancțiunile impuse Rusiei „l-au împiedicat pe Putin să își ducă la îndeplinire planurile de distrugere a Ucrainei”.

Sancțiunile noastre au slăbit deja în mod semnificativ economia rusă și l-au împiedicat pe Putin să își ducă la îndeplinire planurile de distrugere a Ucrainei, deși acesta continuă încă agresiunea ilegală care vizează civilii și infrastructura civilă. Al 14-lea pachet de sancțiuni demonstrează unitatea noastră în sprijinirea Ucrainei și în încercarea de a limita activitățile criminale ale Rusiei împotriva ucrainenilor, inclusiv eforturile de a eluda măsurile UE, a spus Josep Borrell.

Pachetul include măsuri restrictive privind alte 116 persoane și entități responsabile de acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și următoarele măsuri sectoriale:

În ceea ce privește domeniul energetic, UE va interzice serviciile de reîncărcare a GNL rusesc pe teritoriul UE în scopul operațiunilor de transbordare către țări terțe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: