Consiliul European cere direcționarea rapidă către Ucraina a profiturilor din activele rusești înghețate

Sursa: X

Consiliul European transmite că livrarea de echipamente antiaeriene către Ucraina este urgentă și cere ca propunerile de direcționare către Kiev a profiturilor provenite din activele rusești blocate să fie adoptate rapid.

„Consiliul European subliniază necesitatea de a furniza urgent apărare antiaeriană Ucrainei și de a accelera și intensifica livrarea întregii asistențe militare necesare, inclusiv a muniției de artilerie și a rachetelor”, notează un comunicat al Consiliul European întrunit la Bruxelles.

Sprijinul militar va fi acordat cu respectarea deplină a politicii de securitate și apărare a anumitor state membre și ținând seama de interesele de securitate și apărare ale tuturor statelor membre, se mai precizează în comunicatul Consiliului European

Consiliul mai transmite că Uniunea Europeană și statele sale membre vor intensifica furnizarea de asistență umanitară și în materie de protecție civilă, inclusiv de echipamente precum generatoarele de curent electric și transformatoarele de putere.

Anunțul Consiliului European vin pe fondul apelurilor insistente venite de la autoritățile de la Kiev care cer sprijin occidental în echipamente de apărare anti-aeriană și muniție pentru a contracara ofensiva rusească.

Germania a anunțat recent că va furniza Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot și a solicitate celorlalte țări europene să facă același lucru în sprijinul Ucrainei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL