Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins pentru a treia oară bugetul Capitalei pe 2024

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit din nou să voteze bugetul Capitalei pe 2024, înregistrându-se 17 voturi pentru, 23 de abţineri si un vot impotrivă. La fel ca la precedentele două şedinţe, PNL şi PSD s-au poziţionat impotriva proiectului primarului.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut la începutul şedinţei ca grupurile politice să spună dacă există un consens pentru a trece bugetul Capitalei.

”V-aş ruga (..) să discutăm dacă există vreun consens pe vreun scenariu în care bugetul să treacă, pe procedură, înainte de a discuta despre amendamente. Noi avem trei grupuri politice, USR şi PMP, PNL şi PSD, pentru ca bugetul să treacă trebuie să existe un acord ca două grupuri să agreeze”, a precizat Nicuşor Dan.

El a arătat că de la ultima şedinţă, joi s-a pronunţat comisia din cadrul Ministerul Finanţelor şi a validat împrumutul de care vorbea la şedinţa precedentă,.

”Asta înseamnă că putem să eliberăm 265 de milioane de lei, datorie publică, care în momentul de faţă figurează a fi plătită din bugetul local pentru a fi plătită din acest nou credit. Astfel, avem 265 de milioane de lei să îi ducem la cheltuieli, de exemplu la subvenţia de termie”, a menţionat primarul.

Nicuşor Dan a mai afirmat că s-a întâlnit cu grupul PNL; care i-a transmis că îşi păstrează condiţia ca cele două subvenţii, împreună să aibă 3 miliarde de lei, cât a fost execuţia pe 2023. ”M-am întâlnit cu instituţiile cu bugete mai mari, cum e Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, ALPAB, cea pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, care mi-au spus că o diminuare a bugetului lor le-ar perturba activitatea”, a mai arătat Nicuşor Dan. .

El a spus că grupul PSD nu a răspuns la invitaţia sa la discuţii pe marginea bugetului.

Consilierul PNL în CGMB Andrei Badiu a afirmat în şedinţă că sunt în situaţia în care se mută problema. ”Aşteptam să veniţi cu un răspuns, a venit o convocare seacă, la ora 10.00 pentru ora 14.00 pentru un proiect de buget pe care nu l-am ştiut, conţinutul ni s-a comunicat la ora unu”, a spus liberalul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: