Consiliul Judeţean Galaţi: 214 tone de alimente şi peste 200.000 de litri de apă, alocate în zonele afectate

Sursa foto: PNL

Consiliul Judeţean Galaţi anunță, luni seară, că, din Rezervele Statului, au fost alocate alomente şi apă pentrun zonele afectate de inundaţii. dae asemenea, 18.000 de pâini au fost distribuite de două firme private.

”Din ordinul premierului Marcel Ciolacu, din rezervele statului, au fost alocate 214 tone de alimente şi peste 200.000 de litri de apă pentru zonele afectate de inundaţii”, a transmis, luni seară, Consiliul Judeţean Galaţi.

Sursa citată a precizat că 210.000 de litri au ajuns în judeţul Galaţi, aproximativ 150.000 de litri fiind distribuiţi deja în zonele afectate.

Aproximativ 175 de tone de alimente – conserve de tocană legume şi cu carne, caşcaval, pate de ficat, zahăr şi gem – au ajuns deja la Galaţi.

”Au fost deja distribuite alimente şi se distribuie în continuare în zonele afectate, în funcţie de solicitările autorităţilor locale, la Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Piscu, Cudalbi, Corni, Costache Negri, Băneasa, Valea Mărului, Pechea, Suhurlui, Corod. Distribuirea alimentelor către cei afectaţi de inundaţii se face prin intermediul autorităţilor locale. Sunt în curs de livrare şi alte transporturi către Galaţi, astfel că noi produse alimentare vor fi distribuite. Situaţia se schimbă de la o oră la alta”, a mai transmis instituţia citată.

Consiliul Judeţean Galaţi a mai anunţat că Crucea Roşie a distribuit deja două camioane cu apă, precum şi alimente. De asemenea, două firme au distribuit 18.000 de pâini în Pechea, Corni, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Valea Mărului şi Griviţa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: