Skip to content
Galați Știri locale

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat înfiinţarea unei secţii de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

news.ro
" "

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi ar urma să efectueze unele dintre cele mai complexe intervenţii în cazul bolnavilor cu afecţiuni cardiace. În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi, consilierii au aprobat realizarea unei secţii de cardiologie intervenţională la acest spital, investiţie suportată integral de CJ, scrie News.ro.

Potrivit unei postări pe Facebook a preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, în secţia care va fi amenajată în urma votului din Consiliul Judeţean se vor putea efectua coronarografii, se vor putea monta stenturi la pacienţii cu infarct miocardic, iar specialiştii vor putea implanta stimulatoare cardiace temporare şi permanente. La Spitalul Judeţean Galaţi există deja doi medici specialişti care ar putea face aceste intervenţii şi manevre.

" "
" "

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi a fost aprobată realizarea unei secţii de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi. Astfel, se vor putea efectua coronarografii, se vor putea monta stenturi la pacienţii cu infarct miocardic, iar specialiştii vor putea implanta stimulatoare cardiace temporare şi permanente. Avem deja doi specialişti pentru aceste proceduri, alţi doi aflându-se în pregătire. Locuitorii acestei regiuni vor putea beneficia de cele mai bune condiţii de diagnostic şi tratament a afecţiunilor cardiovasculare”, a scris pe Facebook preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Odată cu înfiinţarea secţiei de cardiologie intervenţională, la Spitalul Judeţean Galaţi ar urma să se realizeze o unitate de supraveghere şi terapie avansată a cardiacilor critici.

Autorităţile judeţene spun că investiţia ar urma să se finalizeze în maxim un an, iar gălăţenii cu afecţiuni cardiace grave nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş pentru a li se monta stenturi, pentru efectuarea unei coronografii sau pentru alte tratamente avansate.

Investiţia va fi suportată integral din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *