Skip to content
Coronavirus

Consiliul Judeţean Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” au încheiat un parteneriat pentru producerea de dezinfectanţi pe bază de alcool

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Consiliul Judeţean Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” au încheiat un parteneriat pentru producerea de dezinfectanţi pe bază de alcool, pentru uz individual, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, informează news.ro.

„Vom colabora cu Universitatea «Dunărea de Jos» pentru a produce la Galaţi dezinfectanţi pentru uz individual, pe baza unei formule care a fost realizată de către cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ superior. Universitatea «Dunărea de Jos» dispune de infrastructura necesară pentru producerea acestor dezinfectanţi, precum şi de profesori specializaţi în acest domeniu. Consiliul Judeţean Galaţi a alocat fonduri pentru achiziţionarea materiilor prime necesare, iar în funcţie de nevoile ulterioare vom suplimenta această sumă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, citat într-un comunicat de presă transmis, joi, de instituţie.

" "
" "

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 100.000 de lei în acest sens – 10.000 de lei pentru realizarea testelor şi 90.000 de lei după omologarea, respectiv certificarea produsului de către autorităţile competente.

O echipă de cinci specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Medicină şi Farmacie a conceput un dezinfectant pe bază de alcool pentru uz individual. Acest dezinfectant ar putea reprezenta o variantă de rezervă în cazul în care stocul existent pe piaţă se va epuiza, arată, pe Facebook, reprezentanţii Universităţii „Dunărea de Jos”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *