Skip to content
Știri locale

Consiliul Local a aprobat proiectul pilot privind testarea unei metode noi de a asigura căldura şi apa caldă la Turnu Severin

Inquam Photos / Octav Ganea

Un proiect pilot prin care se va testa o nouă metodă de asigurare a încălzirii şi apei calde, pentru 480 de apartamente, a fost aprobat vineri, 22 noiembrie, de Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Este vorba despre o investiţie realizată de Mehedinţi Gaz într-un punct termic din zona blocurilor ANL din Turnu Severin. Ministrul Economiei Virgil Popescu anunţă că în cazul în care proiectul se va dovedi a fi un succes va fi implementat în tot municipiul.

Primul pas pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost făcut astăzi. Am fost invitat la şedinţa extraordinară a Consiliului Local unde s-a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET şi Mehedinţi Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinţi Gaz vor asigura căldura şi apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Asta se va face prin intermediul a două cazane care pot dezvolta, fiecare, o energie termică de 1 Gigacalorie, montate într-un punct termic, care se alimentează cu gaz„, a spus minstrul Virgil Popescu, care a fost prezent vineri la şedinţa Consiliului Local.

Ministrul Economiei estimează că la începutul lunii ianuarie locatarii celor 480 de apartamente vor primi căldură şi apă caldă. „Cred că la începutul lunii ianuarie în cele 480 de apartamente va fi livrată căldură şi apă caldă. Dacă acest proiect se va dovedi un succes, eu personal consider că aşa va fi, până la sfârşitul anului 2020 ar putea fi implementată această soluţie la nivelul întregului municipiu. De asemenea, am discutat cu cei de la Mehedinţi Gaz, ca în planul de investiţii pe 2020, să includă şi extinderea reţelei în zona de locuinţe racordate la reţeaua primară”, a declarat ministrul Economiei, citat de adevarul.ro.

Virgil Popescu a mai explicat că proiectul pentru întreg oraşul ar costa circa 6 milioane de euro: „Discuţiile care au fost cu reprezentaţii Mehedinţi Gaz la Bucureşti au fost că îşi pot asuma acest proiect, au capacitatea financiară să facă tot. Dacă nu au această capacitate financiară, lucrurile sunt mai simple, suma totată este de circa 6 milioane de euro. Aţi văzut câţi bani se alocă pentru subvenţie. Este cu mult mai mult decât investiţia aceasta. Deci nu cred că este un efort mare pentru Consiliul Local, pentru Primărie să facă ea în regie proprie acest proiect, iar să duci în punctele termice ţevile de gaze nu este un lucru complicat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *