Consiliul Local Giurgiu impune distanțe minime pentru activitățile generatoare de poluare

Deputata Gabriela Horga, PNL, anunță decizia de joi a Consiliului Local Giurgiu care, la propunerea primarului Adrian Anghelescu, a aprobat un proiect de hotărâre privind stabilirea unor distanțe minime pentru activitățile generatoare de poluare. Conform noilor reglementări, orice proiect care generează poluare trebuie să fie amplasat la cel puțin un kilometru de orice așezare umană și la minimum 500 de metri de orice activitate economică.

Această decizie vine în contextul unei tentative de a amplasa un incinerator de deșeuri într-o zonă aflată la 460 de metri de locuințele unor giurgiuveni. Conform Gabrielei Horga, măsura a fost prezentată de primarul Adrian Anghelescu ca răspuns legal la inacțiunea autorităților locale și centrale, inclusiv Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Giurgiu și Autoritatea pentru Protecția Mediului Giurgiu. Niciuna dintre instituții nu a reușit să blocheze proiectul incineratorului care a produs nemulțumire locuitorilor, dar și activiștilor de mediu din Giurgiu și Ruse. Aceștia au anunțat mai multe proteste.

De asemenea, deputata liberală a precizat că există posibilitatea inițierii unei dezbateri pe această temă în Camera Deputaților, cu prezența Ministrului Sănățății Alexandru Rafila prin care acesta să îşi exprime poziţia cu privire la această problemă.

Citește mai mult pe www.romaniatv.net

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL