Skip to content
Societate

Consiliul Naţional al Elevilor cere sprijinul UE pentru rezolvarea problemei transportului generată de OUG 51

Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Naţional al Elevilor anunţă că, în cursul zilei de vineri, a transmis scrisori deschise grupurilor politice din Parlamentul European prin care le-au cerut să se alăture demersului prin care OUG 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Naţional al Elevilor a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan naţional care se datorează OUG 51 – ordonanţa care a eliminat transportul elevilor din sfera serviciilor de transport public.

„OBESSU – the Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, a fost sesizată de Consiliul Naţional al Elevilor cu privire la problematica transportului pentru elevi la nivelul ţării noastre. Reprezentanţii elevilor la nivel european şi-au arătat interesul pentru acest demers şi susţin public respingerea parlamentară a OUG 51. (…) Vom pune presiune publică pe toţi parlamentarii pentru ca aceştia să respingă proiectul legislativ care va anula orice posibilitate ca elevii să ajungă la şcoală, va face imposibilă şcolarizarea tuturor categoriilor de elevi din România şi va condiţiona acest proces de situaţia lor socio-economică – ne punem încrederea în forul legislativ al ţării pentru a alege în favoarea cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *