Skip to content
Educație

Consiliul Naţional al Rectorilor: Este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare şi întregi comunități academice din România

consiliul national al rectorilor

Consiliul Naţional al Rectorilor consideră că este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare şi că este total inoportun ca procesul de judecată să se facă pe reţelele de socializare.

Consiliul Național al Rectorilor din România susține valorile fundamentale ale eticii academice, dar consideră că este regretabil că această componentă de bază a vieții universitare migrează în zone de interpretare subiective, altele decât cele îndrituite de lege să o facă.

Etică este substanța organică modernă a echității, a echilibrului, a asigurării unei educații de calitate, fiind vital pentru universitățile româneşi să işi asume din toate punctele de vedere importanţa acesteia.

Totodată, considerăm că este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare şi întregi comunități academice din România, astfel de acțiuni putând fi inițiate în scopuri total străine învățământului, eticii şi moralei. În acest context, nu credem că este oportun ca procesul de „judecată” a încălcării eticii universitare să fie făcut pe rețele de socializare sau în presă.

Ne delimităm categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii dat de oricine altcineva decât de forurile academice şi într-un cadru instituțional adecvat şi ne delimităm categoric de orice analiză efectuată fără respectarea unor principii fundamentale„, se arată într-un comunicat de presă, semnat de preşedintele interimar al CNR, Prof. univ. dr. Diana Moş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *