Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un acord cu privire la protecția împotriva manipulării pieței de energie

Sursa foto: Unsplash

Consiliul și Parlamentul European au ajuns ieri, 16 noiembrie, la un acord politic provizoriu cu privire la regulamentul de îmbunătățire a protecției UE împotriva manipulării pieței de energie (REMIT). Regulamentul REMIT sprijină o concurență deschisă și loială pe piețele europene de energie angro și creează premisele pentru o mai mare transparență și integritate a pieței, se arată în comunicatul oficial. 

„Aceasta este o veste bună pentru consumatori și întreprinderi, mai ales în vremuri de volatilitate a prețurilor la energie. Regulamentul REMIT va îmbunătăți protecția consumatorilor și a întreprinderilor împotriva manipulării pieței și va consolida cadrul pentru abordarea și prevenirea abuzurilor de piață. REMIT face parte dintr-o reformă mai amplă a concepției pieței UE a energiei electrice. Celelalte părți ale reformei, care vor fi convenite ulterior de Consiliu și de Parlament, au ca scop reducerea dependenței prețurilor la electricitate de prețurile volatile ale combustibililor fosili, protejarea consumatorilor împotriva prețurilor de vârf, accelerarea dezvoltării energiilor regenerabile și îmbunătățirea protecției consumatorilor”, a transmis Teresa Ribera Rodríguez, a treia vicepreședintă în exercițiu a guvernului spaniol și ministru pentru tranziția ecologică și provocarea demografică.

Ambii colegiuitori (Consiliul și Parlamentul European) au convenit că participanții la piață din țări terțe trebuie să desemneze un reprezentant într-un stat membru în care participanții la piață sunt activi pe piața angro de energie. Reprezentantul trebuie să fie desemnat printr-un mandat scris și autorizat să acționeze în numele participantului pe piață.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: