Skip to content
Internațional

Consiliul UE anunţă că misiunile diplomatice de la Kiev nu se închid

digi24.ro

Consiliul Uniunii Europene a anunţat, sâmbătă, că misiunile diplomatice de la Kiev nu se închid şi îşi vor continua activitatea pentru susţinerea cetăţenilor UE, în cooperare cu autorităţile ucrainene.

Uniunea Europeană şi statele sale membre îşi coordonează acţiunile având în vedere actualele ameninţări cu privire  la Ucraina. Misiunile noastre diplomatice nu se închid. Ele rămân la Kiev şi îşi continuă activitatea pentru a-i susţine pe cetăţenii UE şi în cooperare cu autorităţile ucrainene. Prezenţa angajaţilor şi recomandările de călătorie pentru cetăţenii UE sunt adaptate necesităţilor pentru a se ţine cont de circumstanţele legate de securitate. Reafirmăm susţinerea în continuare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei şi eforturile diplomatice pentru reducerea tensiunilor. Reamintim că orice ofensivă militară asupra Ucrainei va avea consecinţe imense şi costuri dure ca răspuns”, se precizează în comunicatul Consiliului European, potrivit news.ro.

De la Germania, la Arabia Saudită, Iordania, Polonia, Slovacia sau Turcia, numeroase ţări şi-au sfătuit în ultimele zile cetăţenii să plece sau să evite călătoriile în Ucraina şi îşi evacuează personalul neesenţial din ambasade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *