Consiliul UE propune o viziune pe termen lung privind zonele rurale

zonele rurale
Sursa foto: Internet

Consiliul Uniunii Europene a aprobat luni concluzii privind o viziune pe termen lung pentru zonele rurale ale UE, oferind Comisiei și statelor membre orientări politice menite să stimuleze și mai mult prosperitatea, reziliența și structura socială a zonelor și comunităților rurale, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Setul de concluzii, aprobat în unanimitate de miniștrii agriculturii din UE, recunoaște că zonele rurale contribuie în mod esențial la soliditatea economică a UE, la tranziția verde și la cea digitală și la acțiunile climatice. De asemenea, concluziile evidențiază rolul zonelor rurale în asigurarea durabilității și a securității alimentare, precum și în conservarea patrimoniului cultural al comunităților locale.

Concluziile accentuează în special importanța agriculturii, inclusiv în ceea ce privește asigurarea autonomiei strategice deschise a sistemelor alimentare ale UE și reducerea dependențelor externe. Acest lucru este deosebit de important având în vedere contextul geopolitic actual.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL