Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord cu privire la servicii publice digitale mai eficiente 

Sursa foto: Unsplash

Negociatorii Consiliului Uniunii Europene și ai Parlamentului European au ajuns la un acord provizoriu cu privire la propunerea legislativă care asigură un nivel ridicat de interoperabilitate a sectorului public în întreaga UE, măsuri aflate sub cupola Actului privind Europa interoperabilă.

”Acordul de astăzi reprezintă un progres privind angajamentul nostru față de transformarea digitală a UE. Noua lege va permite administrațiilor publice din întreaga Europă să coopereze mai eficient, economisind astfel timp și costuri pentru cetățenii și întreprinderile noastre”, a declarat Nadia Calvino, prim-vicepreședinte spaniol în exercițiu și ministru al economiei și digitalizării, conform unui comunicat al Consiliului UE, poziție care reflectă și reacția Comisiei Europene, care a salutat acordul.

Regulamentul vizează instituirea unui nou cadru de cooperare pentru administrațiile publice din UE, pentru a asigura prestarea fără întreruperi a serviciilor publice transfrontaliere și pentru a prevedea măsuri de sprijin pentru promovarea inovării și consolidarea schimbului de competențe și de cunoștințe.

Noul act normativ va stabili o structură de guvernanță în materie de interoperabilitate în vederea creării unui ecosistem de soluții de interoperabilitate partajate pentru sectorul public al UE. În acest fel, administrațiile publice din UE pot contribui la astfel de soluții și le pot reutiliza, pot inova împreună și pot crea valoare adăugată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: