Skip to content
Puterea Știrilor Video

Conspiraționiștii care nu cred în virus tind să voteze cu PSD, susține prof. univ. Andrei Cornea: ”Așa se explică de ce se opune PSD legii carantinei”

Facebook/Andrei Cornea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, profesorul universitar Andrei Cornea a vorbit despre teoriile conspirației care au invadat opinia publică în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a spus că la mijloc există și o chestiune politică, iar șansele sunt ca cei care nu cred în coronavirus să fie votanți ai PSD.

“Eu mi-aș fi putut închipui că vor fi unii care să susțină diverse variante de tratare, de politici, dar nu mi-aș fi putut închipui că există o cantitate de oameni, nu știm exact cât de mare, care pur și simplu să nege existența virusului. Dar să știți că aici este și o chestiune politică. Îmi amintesc că s-au făcut studii în SUA mai de mult în legătură cu alte probleme, de pildă cu încălzirea globală. Deci tot chestiuni științifice, nu strict politice. S-a comparat numărul celor care cred în diverse teorii conspiraționiste în raport cu votul față de stânga sau de dreapta. S-a constatat că de pildă cei care cred în încălzirea globală sau în schimbările climatice sunt predominant liberali, adică de stânga, iar cei care nu cred și consideră că asta e o invenție sunt predominant de dreapta.

" "

Sunt convins că la noi există o tendință, nu știu cât de mare, ca cei care acum spun că virusul nu există să voteze cu PSD, sau cu Ponta și aliații lui, iar cei care vor vota cu liberalii, cu USR, să creadă în existența virusului. Sigur, nu e foarte clară delimitarea, dar cred că există această tendință la nivel statistic și asta explică de ce astăzi PSD-ul, o parte a lui cel puțin, vrea să se opună legii carantinei pe considerentul că poporul nu vrea. Poporul înseamnă poporul pesedist, electoratul lor de acolo”, a explicat Andrei Cornea la Puterea Știrilor.

Amintim că duminică a avut loc un protest în Piața Victoriei din Capitală faţă de așa-zisa”dictatura sanitară”. Cei mai mulţi participanți la protest nu purtau măşti de protecţie şi nu au respectat distanţa fizică, luând în derâdere pericolul reprezentat de coronavirus. Protestul a fost organizat pe Facebook, iniţiatoarea acţiunii fiind Iosefina Pascal, personaj promovat de canalul oficial de propagandă al Rusiei, Sputnik. Ulterior, jandarmeria a amendat 13 persoane, transmițând că pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *