Skip to content
Societate

Conspiraționistul Iulian Capsali s-a infectat a doua oară cu coronavirus: ”Cine spune că masca te protejează ori e tâmpit, ori minte”

Facebook

Un susținător de teorii conspiraționiste, anti-mască și anti-vaccin s-a infectat cu Covid de două ori în nouă luni. Pe 20 decembrie, Iulian Capsali a relatat pe contul de Facebook efectul bolii și cum s-a tratat după reinfectare: acasă, cu tratament homeopat, având, în plus, ”șansa unui medicament chinezesc”.

Capsali a povestit că ”sunt restabilit fizic 90%, practic sunt în convalescență. În câteva zile voi fi complet restabilit.” și că ”La mine a fost mai virulent decât la prima infectare (din martie).” El a susținut că reinfectarea ”nu are nicio legătură cu masca – cine spune că te protejează ori e tâmpit, ori minte deliberat. Peste 90% din măști sunt neconforme, deci masca e o simplă iluzie.”

Capsali a precizat că virusul a fost adus în casă de unul dintre copii ”care poartă mască și nici nu prea a fost foarte activ social, doar l-am trimis pe la cumpărături și nu se văzuse cu colegii/prietenii de multă vreme.” Ulterior, s-au infectat el, soția și alt copil.

”Eu nu m-am putut ridica din pat decât pentru necesități (…) Pierdere gust și miros după 4 zile, revenire totală în 13 zile. Noaptea, insomnie. Recomand exerciții de respirație imediat după ce simțiți probleme la plămâni și începe tusea.”

Capsali a detaliat, apoi, tratamentul pe care și l-a administrat: ”homeopat care e specific gripei, deci nu e ceva ieșit din comun”, având, în plus, ”șansa unui medicament chinezesc (…), pe care-l aveam în casă, dăruit de un prieten prin septembrie, dar în care nu aveam mare încredere. Am zis hai să-l încerc, dacă tot îl am. A mers excelent, mult peste așteptări, în combaterea problemelor la plămâni. Chinezul care-l aduce e căsătorit cu o româncă și a trecut la ortodoxie, ca fapt divers. (…)”

În final, Capsali a scris că ”Tratamentele sunt, în anumite spitale, de o cruzime fără margini, total obtuze. NU POȚI TRATA UN BOLNAV CONFORM UNUI PROTOCOL! Este un OM, diferit de celălalt, care reacționează diferit la boală.

Tot pe Facebook, el mai scrisese, anterior, că ”Spitalele trebuie evitate, mai ales când cazul nu este dramatic. Multe tratamente făcute pe pacienți fals pozitivi duc la decese, din cauza durității medicamentației, care dă efecte adverse ce deteriorează ireversibil starea pacientului, sau a unei scheme de tratament greșite.

După apariția cazurilor de Covid în România, Iulian Capsali (55 de ani) s-a afirmat ca unul dintre ”vârfurile de lance” ale taberei care contestă măsurile luate de autorități, minimalizând impactul bolii și promovând teorii conspiraționiste.

Fost jurnalist de presă scrisă, realizator și producător de televiziune și director al cotidianului România Liberă, Capsali este cunoscut, de mai mult timp, în special în cercurile online ”conservatoare”, pentru tonul rusofil și anti-occidental.

Folosind deseori insulte și jigniri la adresa celor pe care îi consideră parte a ”Dictaturii politico-medicale” – ”teroristul medical Streinu-Cercel”, ”psihopatul Arafat”, ”Demenții de la guvernare”, ”fiul de securist bolșevic Orban”, ”Triada demonică Arafat – Johannis – Orban este cea mai mare plagă”, Capsali întreabă: ”Despre ce rahat de pandemie vorbim când decesele din acest an, la nivel național, sunt cam la aceleași cote cu anul precedent, conform INS! Asistăm cu toții la ridicarea unui nou cult simoniac-progresist, în care vaccinul, idolul elitelor corporatocrate, folosit în suprimarea Libertății, trebuie să se substituie, fiind noul cult soteriologic (salvaționist), trebuie prin urmare să-L înlocuiască pe adevăratul Mesia.

El a militat intens contra interzicerii accesului la pelerinajele din toamna anului trecut și a scris că ”Mă rog la Dumnezeu ca ierarhia noastră să reziste ispitei de a se face preș ca ierarhia greacă în promovarea vaccinului”. Una dintre postările sale are titlul ”JOS MASCA!”

Crede cu ardoare în diferite scenarii globale – ”Suntem la un pas de Marea Resetare, dictatura biomemetrică și medicală mondială, care se folosește de falsa pandemie Covid ca să arunce umanitatea în groapa tiraniei” și se întreabă cum de ”o mână de oameni ultra-bogați conduc guvernele, conduc UE, schimbă președintele SUA prin fraudă electorală, fac dintr-o viroză cu mortalitate de sub 1% un instrument prin care sărăcesc populația liberă a globului și induc o criză globală, în timp ce fac afaceri cu vaccinuri de miliarde de euro? Iar covidul va fi folosit pentru limitarea (completă a) libertății cetățeanului. Până și dreptul de a respira liber pe stradă sau în parc, fiind singur, este suprimat.

Deseori, Capsali prezice cursuri catastrofale ale evenimentelor care, apoi, nu se confirmă: ”vaccinarea va fi obligatorie”, ”Obișnuiți-vă cu ideea că veți fi arestați la domiciliu cu voia voastră. Că vor închide iar bisericile și toate lăcașele de cult. Că veți rămâne, mulți, șomeri.”

În timpul pandemiei, a semnat un ”Apel” către români în care se susținea că ”Pe zi ce trece, în întreaga lume apar îndoieli tot mai mari cu privire la contagiozitatea, pericolul și rezistența acestui virus. Tot mai multe voci cu autoritate din lumea științei și medicinei internaționale confirmă faptul că isteria mediatică în legătură cu Covid-19 este nejustificată.

Avem motive să credem, pe baza datelor oficiale privind incidența bolii în raport cu numărul de decese, că această pandemie este în fapt instrumentalizată pentru a impune, pe termen lung, forme inacceptabile de control social și de îngrădire a drepturilor și libertăților democratice.”

În același registru, a participat la mai multe proteste în care se contestau măsurile autorităților din această perioadă și a distribuit mesajele altor persoane asimilate cu ”tabăra scepticilor/criticilor”: Dan Puric, Gheorghe Piperea, Vasile Astărăstoae, Răzvan Constantinescu, IPS Teodosie, Cristi Puiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *