Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: 18 centre de vaccinare în 16 localităţi din judeţ, în etapa a doua de imunizare împotriva COVID-19

Inquam Photos/George Calin

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a aprobat, miercuri, ca 18 centre de vaccinare împotriva noului coronavirus să fie deschise în 16 localităţi din judeţ, în etapa a doua de imunizare.

Potrivit Prefecturii Constanţa, câte două centre de vaccinare vor funcţiona în municipiul Constanţa (la Pavilionul Expoziţional şi spitalul de campanie de pe Stadionul Portul) şi la Cernavodă (într-o fostă cantină şi la spitalul orăşenesc). Centrele de imunizare vor fi înfiinţate în unităţi medicale, în foste cantine, centre culturale, fost cinematograf, precum şi în instituţii de învăţământ.

Constanţa – Pavilionul Expoziţional/Spitalul Militar de Urgenţă ‘Al. Gafencu’ – Sistem Militar Modular de Izolare şi Tratament; Medgidia – Policlinica din cadrul Spitalului Municipal Medgidia; Mangalia – Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia; Năvodari – Centrul multifuncţional de sănătate Năvodari; Cernavodă – Fosta cantină incintă campus şcolar/Spitalul Orăşenesc Cernavodă; Ovidiu – Centrul Cultural Elena Roizen; Valu lui Traian – Centrul pentru Tineret; Eforie – Complex ‘Steaua de Mare’; Cumpăna – Centrul socio-educativ; Hârşova – Spitalul Hârşova; Mihail Kogălniceanu – Grădiniţă; Negru Vodă – Fostul Cinematograf; Cobadin – Căminul Cultural Cobadin; Techirghiol – Centrul Sportiv ‘Sparta’; Băneasa – Incinta SAJ; Cogealac – Grădiniţă„, sunt centrele de vaccinare din judeţ, potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului.

Conform sursei citate de Agerpres, centrele de vaccinare vor intra etapizat în circuit. „În pregătirea etapei a doua de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) vor dispune măsurile necesare pentru identificarea modalităţilor de transport pentru persoanele nedeplasabile, de la localitatea de domiciliu către centrul de vaccinare la care este arondată localitatea„, a mai menţionat Prefectura Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *