Skip to content
Sănătate Societate

Constanţa: Accesul vizitatorilor la Spitalul de Boli Infecţioase a fost limitat. Peste 40 de cazuri de gripă au fost înregistrate în ultima perioadă

news.ro
" "

Accesul vizitatorilor la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa a fost limitat pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii acute, iar bolnavii sunt izolaţi pe tipuri de afecţiuni, pentru prevenirea răspândirii bolilor. Peste 40 de cazuri de gripă s-au înregistrat în ultima perioadă.

Primăria Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat că au fost luate măsuri speciale la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii acute. Astfel, accesul vizitatorilor a fost limitat, iar bolnavii sunt izolaţi pe tipuri de afecţiuni pentru prevenirea răspândirii infecţiilor.
Am înregistrat în ultima perioadă peste 40 de cazuri de gripă. Chiar dacă nu ne confruntăm cu o epidemie, am luat măsura de restrângere a vizitelor şi încercăm să izolăm bolnavii pe tipuri de afecţiuni. Recomandăm populaţiei să păstreze regulile de igienă, să evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formată. Gripa are perioadă de incubaţie foarte scurtă. Cei care intră în contact cu virusul prezintă febra, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La apariţia primelor simptome este bine ca pacienţii să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat”, a declarat managerul Spitalului Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis.
Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa are 220 de paturi, laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile şi compartiment de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcţionează la capacitate maximă.
Unitatea medicală, aflată în administrarea Primăriei Municipiului Constanţa, a fost dotată cu un robot de dezinfecţie a suprafeţelor care acţionează asupra celor mai puternici germeni ce cauzează infecţii. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenţi şi poate fi mutat în orice încăpere cu risc infecţios. Tot pentru combaterea infecţiilor a fost achiziţionat şi un aparat de scanare a igienei mâinilor personalului medical, scrie News.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *