Skip to content
Societate

Constanţa: Activitatea a trei comercianţi de la un târg de Crăciun, oprită temporar de Protecţia Consumatorului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au oprit temporar activitatea a trei comercianţi de la un târg de Crăciun din municipiul Constanţa deoarece alimentele erau procesate şi depozitate în condiţii improprii, aplicând şi amenzi în valoare de 18.000 de lei. Totodată, au fost retrase de la vânzare peste 300 de kilograme de alimente, transmite news.ro.

Şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat, miercuri, că a fost făcut un control la târgul de Crăciun amplasat în parcul din faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din municipiul Constanţa.

 

Comisarii instituţiei au descoperit mai multe deficienţe, constatând că procesarea produselor se face în condiţii improprii, se găteşte pe trotuar, iar depozitarea produselor alimentare se face în aceeaşi zonă şi fără respectarea condiţiilor impuse de producător.

 

Horia Constantinescu a precizat că activitatea a trei comercianţi a fost oprită temporar, fiind aplicate trei sancţiuni în valoare de 18.000 de lei.

 

De asemenea, alţi doi comercianţi au fost invitaţi la sediul CJPC pentru finalizarea acţiunii de control şi stabilirea sancţiunilor, aceştia având doar deficienţe de etichetare.

 

Totodată, comisarii CJPC Constanţa au retras de la comercializare de la târgul de Crăciun peste 300 de kilograme de alimente.

 

Târgul „Poveste de Crăciun” este organizat în parcul respectiv de către Primăria Constanţa şi Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat”, fiind deschis între 5 şi 24 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *