Skip to content
Constanța Știri locale

Constanța: Apartamente la prețuri astronomice, în scheletul unui imobil abandonat de Strutinsky

cugetliber.ro

Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în data de 6 iulie 2020. Cum controversatul om de afaceri este de negăsit, poliția l-a dat în urmărire națională. Însă „urmele” afacerilor sale imobiliare frauduloase fac în continuare valuri la Constanța, scrie evz.ro.

O agenție imobiliară ne invită să cumpărăm apartamente la prețuri astronomice în „scheletul” unui imobil fantomă din Portul Tomis, o veche afacere lăsată în urmă de fugarul Strutinsky: „All Imobiliare Constanţa cu mândrie vă oferă la vânzare în exclusivitate în Portul Turistic Tomis, apartamente premium la – poate – cele mai înalte standarde de pe litoralul românesc! Structura existentă în acest moment va fi finalizată până la sfârşitul anului 2020”.

Povestea unuia dintre cele mai controversate imobile din orașul Constanța este una veche. În octombrie 2012, Radu Mazăre anunţa că va fi construit un hotel Hilton în Portul Tomis. Hotelul, care a rămas la stadiul de sinistru „schelet metalic”, are o strânsă legătură cu tripleta Mazăre-Strutinsky-Constantinescu, ca orice afacere imobiliară din Constanța.

În anul 2002, în perioada în care Radu Mazăre era primar, terenul a fost vândut către societatea Satu&Fase SRL, care îl avea administrator pe Cristian Serghie (cetățean român stabilit în Italia), partener în diverse firme cu Strutinsky și cu Valentin Gheorghe Ionescu.

Ulterior, conform spuselor edilului Radu Mazăre, astăzi aflat după gratii, interpusul Serghie, din cauza unor probleme de familie, a renunțat la proiect. Nu și fugarul Strutinsky.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *