Constanţa: Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit apa care este îmbuteliată în 200.000 de PET-uri

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat vineri, la Constanţa, slujba de Sfinţire Mare a Apei, Agheasma Mare fiind îmbuteliată în 200.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor de Bobotează.

Pentru a fi sfinţită, apa a fost turnată în mai multe butoaie din lemn a căror montare, în faţa catedralei arhiepiscopale, a fost făcută în ultimele zile.

Conform reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, în Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie, ÎPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie, de la ora 05,00, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, urmată, la ora 07,20, de slujba de Sfinţire Mare a Apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Agheasma Mare este îmbuteliată de voluntari, pe parcursul zilei, în 200.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioşilor de Bobotează.

Totodată, arhiepiscopul Tomisului a binecuvântat şi sfinţit pâinea unui agent comercial ce fabrică produse de panificaţie şi s-a deplasat la penitenciarul de la Poarta Albă, pentru a le oferi angajaţilor şi deţinuţilor Agheasmă Mare.

De la Poarta Albă, ÎPS Teodosie va merge la Hârşova pentru a oficia Slujba de Sfinţire Mare a Apei.

„De la ora 13,30, va poposi la biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’, situată în parcul de la Dunăre, din localitatea Hârşova. De aici, se va pleca în procesiune către malul Dunării, zona Port, unde se va oficia Slujba de Sfinţire Mare a Apei. Ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoşi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: