Skip to content
Constanța

Constanța: Autorităţile au impus restricții în Mangalia și alte două localități, din cauza creșterii numărului de infectări

Inquam Photos / George Călin

Restricții impuse de autoritățile din Constanța după ce trei localități din județ au depășit pragul de 2 la mie a cazurilor de infectări cu SARS COV-2.

Este vorba de orașul Mangalia, de comuna Mihai Viteazu precum și de localitatea Gradina unde incidența imbolnăvirilor depășește, deja, 4 la mia de locuitori.

Restricțiile au intrat in vigoare de azi noapte, ora 0,00.

Se inaspresc restrictiile pentru trei localitati din judetul Constanta, in urma cresterii numărului de infectări. CJSU Constanța a votat, seara trecută, hotărârea prin care se constată încadrarea  în limitele de incidență mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru Mangalia și comuna Mihai Viteazu. In același timp, pentru comuna Grădina s-a constatat o incadarare a incidentei mai mare de 4 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5 la mia de locuitori. Potrivit prefectului de Constanța, Silviu Coșa, în momentul de față restricțiile intră in vigoare la 2 la mia de locuitori, fapt ce implică, pe lângă purtarea măștii in spațiile deschise aglomerate, și o reducere a numărului de participanți la diferite manifestări, scrie europafm.ro.

La 3 la mie sunt interzise evenimentele private in interior și funcționarea unităților de alimentație publică. La 4 la mie intră in vigoare restricțiile privind funcționarea magazinelor în week-end”, a precizat Silviu Coșa.

Autoritățile constănțene au inceput și organizarea intâlnirilor cu primarii și medicii de familie vaccinați din zonele rurale ale județului, care pot contribui la efortul de vaccinare a populației. În acest moment, în spitalele din Constanța sunt internate 202 persoane bolnave  de Covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *