Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Bărbat amendat cu 1.000 de lei pentru că s-a prezentat la secţia de votare, deşi se afla în izolare la domiciliu

Inquam Photos / George Călin

Un bărbat a fost amendat de poliţiştii constănţeni cu 1.000 de lei pentru că s-a prezentat la secţia de votare, deşi se afla în izolare la domiciliu.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, duminică, în jurul orei 16.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat s-a prezentat la secţia de votare nr. 216, unde şi-a exercitat dreptul de vot, menţionând totodată că se află în izolare la domiciliu.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, a fost informat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Constanţa, în vederea dispunerii măsurilor de competenţă.

IPJ Constanţa a precizat că, de la începerea procesului de votare, au fost înregistrate 16 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor făcute până la această oră, opt sesizări nu s-au confirmat, iar două sunt în curs de verificare.

De asemenea, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, una în valoare de 4.500 de lei, două în valoare de 1.000 de lei fiecare şi un avertisment. Totodată, au fost sesizate două fapte de natură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *