Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Bărbat de 43 de ani, arestat preventiv pentru trafic de migranţi

Facebook

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost arestat preventiv pentru trafic de migranţi, el fiind prins când transporta 12 bărbaţi din Egipt şi Siria, care intraseră ilegal în ţară din Bulgaria şi care doreau să ajungă în acelaşi mod în vestul Europei.

Garda de Coastă a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au prins un cetăţean român care transporta, într-un microbuz, doisprezece cetăţeni străini, care au trecut ilegal frontiera din Bulgaria. El a fost oprit pe DN 3, între localităţile de frontieră Lipniţa şi Băneasa, notează news.ro.

La verificarea compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa acolo. Astfel, aceştia, toţi bărbaţi, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru efectuarea de verificări suplimentare. La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt şapte cetăţeni egipteni şi cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbaţii descoperiţi au precizat faptul că intenţionau sa ajungă în vestul Europei”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Bărbatul de 43 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa pentru trafic de migranţi, sub formă agravantă.

Cetăţeni străini au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *