Skip to content
Coronavirus

Constanţa: Cadrele medicale din Spitalul Judeţean, testate pentru Covid-19

Inquam Photos / Octav Ganea

Cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt testate în această perioadă pentru Covid-19, iar până în prezent 99 la sută dintre teste au fost negative, informează news.ro.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa transmis luni, printr-un comunicat de presă, că în prezent are loc o testare a personalului medical şi auxiliat din cadrul unităţii spitaliceşti.

“O amplă acţiune de testare a personalului medical şi auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Ap. Andrei” Constanţa a fost demarată săptămâna trecută şi este în plină desfăşurare. Până la acest moment au fost testate câteva sute de cadre medicale şi auxiliare. Acolo unde rezultatul testelor rapide nu este concludent sau este pozitiv, pentru mai multă siguranţă, se efectuează şi testul PCR”, se arată în comunicat.

Sursa citată spune că cele mai multe teste au fost efectuate în secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, UPU, Medicală I şi Medicală II, Nefrologie, Cardiologie şi Neurologie, iar până în prezent 99% dintre cei testaţi sunt negativi.

Întreaga acţiune este coordonată de către Directorul de Îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi personalul din cadrul Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Activităţii Medicale.

Activitatea medicală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este asigurată de către  aproximativ 2500 de cadre medicale şi auxiliare, iar pentru siguranţa pacienţilor dar şi a angajaţilor, testarea cadrelor medicale va continua zilele următoare.

Spitalul a mai precizat că 5.000 de teste rapide au fost achiziţionate cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *