Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Campanie de vaccinare anti-COVID pe faleza Cazinoului şi de testare pentru virusul hepatitei C, sâmbătă

Inquam Photos/George Calin

O campanie de vacccinare anti-COVID şi de testare pentru virusul hepatitei C va avea loc, sâmbătă, pe faleza Cazinoului din Constanţa, potrivit news.ro.

Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a anunţat, într-un comunicat de presă transmis joi, că instituţia, alături de Prefectura Constanţa, Primăria municipiului, Consiliul Judeţean şi Asociaţia Română pentru Boli Hepatice (Romanian Association for Liver Diseases – RoALD), organizează, în 15 mai, între orele 10:00 – 18:00, pe promenada Cazinoului Constanţa, campania Veni, Vidi, Vici.

„Campania include un maraton de vaccinare anti-Covid şi de testare pentru virusul Hepatic C. Imunizarea se va face cu vaccinul Pfizer şi va fi asigurată de o echipă mobilă de la cel mai mare centru de vaccinare din judeţul Constanţa, cel de la Pavilionul Expoziţional Constanţa”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că evenimentul îşi propune să vină şi în sprijinul pacienţilor cu hepatita C încă nediagnosticaţi, diminuând astfel povara pe care această afecţiune o reprezintă pentru pacienţi şi societate, prin testare-diagnostic-tratament antiviral-vindecare. Testarea se va realiza cu teste rapide de diagnostic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *