Skip to content
Constanța Societate Știri locale

Constanţa: Carmen Dan anunţată dotarea structurilor MAI de pe litoral pentru depistarea consumului de stupefiante şi băuturi alcoolice

INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat vineri, la Constanţa, în cadrul unei întâlniri de lucru, că urmăreşte dotarea structurilor MAI cu aparate pentru depistarea consumului de stupefiante şi a consumului de băuturi alcoolice, în perspectiva noului sezon estival, pentru combaterea şi prevenirea acestor fenomene.

„Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii structurilor ministerului pentru a ne asigura că suntem bine pregătiţi pentru sezonul estival. Este deja în practica conducerii ministerului să ne preocupăm în această perioadă şi să ne asigurăm că avem acel nivel de pregătire, satisfăcător în primul rând pentru cetăţeni, pentru că lor li se adresează serviciile pe care le prestează angajaţii ministerului„, a afirmat ministrul Carmen Dan, la sfârşitul întâlnirii cu reprezentanţii din teritoriu.

În context, ministrul Afacerilor Interne a precizat că din perspectiva gestionării ordinii publice urmăreşte îndeaproape dotarea suplimentară a structurilor de pe litoral cu echipamente pentru depistarea consumului de stupefiante şi băuturi alcoolice, dar şi pentru fluidizarea traficului rutier şi a activităţii specifice în zona de frontieră.

M-a interesat în primul rând să ştiu că suntem bine organizaţi şi bine pregătiţi pe două componente. O componentă importantă pentru mine este aceea a prevenirii şi combaterii traficului şi consumului de stupefiante şi am solicitat şefilor structurilor noastre să fie foarte atenţi în zona planurilor de măsuri pe care le-au concepute pentru această perioadă, deoarece, trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante şi a consumului de băuturi alcoolice şi am solicitat multă atenţie în planuri comune, inclusiv cu structura de parchet competentă, pentru a avea şi rezultate bune, cu atenţie mare în zona staţiunilor de pe litoral în care vom avea turişti foarte mulţi, atenţie mare în zona cluburilor. Sunt zonele vulnerabile cunoscute de structurile ministerului. Deci întărirea acestei componente preventive prin această abordare pro activă este foarte importantă şi în planul gestionării ordinii publice, bineînţeles toate celelalte măsuri care ţin de fluidizarea traficului atât rutier, cât şi în zona de frontieră”, a afirmat Dan.

În final, ministrul Carmen Dan a lansat un apel la mobilizarea autorităţilor şi societăţii civile pentru a ţine sub control flagelul traficului şi consumului de stupefiante.

Urmărim cu foarte mare atenţie indicatorii statistici şi nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile cu competenţe. Îmi doresc să ne mobilizăm de aşa natură şi să colaborăm atât de bine, pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister, în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că există o preocupare a autorităţilor în această zonă. Profit de prilej să solicit şi organizaţiilor neguvernamentale de profil să ne sprijine şi să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm şi cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că efortul trebuie să fie conjugat„, a mai spus Carmen Dan.

Potrivit unui comunicat transmis de MAI, pentru a eficientiza acţiunile privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, până la deschiderea sezonului estival vor fi achiziţionate pentru fiecare judeţ câte şapte detectoare de droguri, care vor fi utilizate pentru testarea în trafic a conducătorilor auto. În timpul sezonului estival, în judeţul Constanta va fi repartizat un număr suplimentar de astfel de dispozitive. MAI a asigurat deja Poliţiei Române fondurile necesare acestei achiziţii.

De asemenea, pentru creşterea nivelului de siguranţă pe litoralul românesc, în perioada 15 iunie – 15 septembrie, vor fi suplimentate forţele locale cu câte 180 de poliţişti detaşaţi în fiecare lună.

Tot pentru perioada estivală, vor fi operaţionalizate mai multe puncte de prim ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă atât în staţiunile de pe litoral, cât şi pe autostrada A2, informează MAI.

Poliţia Română poartă discuţii cu omologii bulgari pentru ca mai mulţi ofiţeri români să execute misiuni în sprijinul cetăţenilor români care îşi vor petrece concediul pe litoralul bulgăresc, se mai menţionează în comunicat, potrivit agerpres.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *