Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Maraton de vaccinare în weekend la cele patru mall-uri din oraş

Inquam Photos/George Calin

Un maraton de vaccinare a început în acest weekend la cele patru mall-uri din municipiul Constanţa, unde se poate inuniza orice persoană, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a declarat că acest maraton a început mai timid, dar speră ca prin acestă acţiune să fie înregistrate rezultate pozitive. “Suntem aici să vedem cum a demarat această acţiune, timid, uşor, dar cu speranţe mari ca la finalul acestor trei zile să avem rezultate pozitive.

Am ajuns la nivelul judeţului Constanţa la 23% vaccinaţi cu prima doză. Suntem pe o incidenţă mică, suntem pe scenariul verde. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm total, având în vedere de mâine intră în vigoare noile măsuri de relaxare trebuie să fim vigilenţi, să fim atenţi şi să ne vaccinăm”, a transmis directorul DSP Constanţa.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat că incidenţa la nivelul municipiului a ajuns la 0,85.
Ne apropiem de 300.000 de doze de vaccin efectuate, rata incidenţă la nivel de municipiu este 0,85 la nivel de judeţ este şi mai scăzută. Aşa cum restricţiile gradual au fost implementate tot gradual din fericire se şi ridică, dar pentru a ajunge la normalitatea aceea pe termen lung şi la o viaţă care să semene măcar 99% cu viaţa pe care o aveam înainte de pandemie soluţia este vaccinarea.

Pe lângă fluxurile existente în centrele clasice înfiinţate de la începutul anului s-a început de câteva săptămâni cu aceste iniţiative atipice, acest maraton al vaccinării, vor urma şi alte iniţiative de acest gen”, a afirmat prefectul Silviu Coşa.

Primăria Constanţa a transmis că organizează împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, în perioada 14-16 mai maratonul vaccinării, în cele patru mall-uri din municipiu.
Personalul medical provine de la cel mai mare centru de vaccinare din judeţ, cel de la Pavilionul Expoziţional. La fiecare centru, un medic, doi asistenţi medicali şi un registrator, îi aşteaptă pe cei care doresc să se imunizeze. Programul de funcţionare este acelaşi cu cel al centrului comercial.

De asemenea, persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la oricare dintre cele patru centre comerciale, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate / paşaport).

1 comentariu la “Constanţa: Maraton de vaccinare în weekend la cele patru mall-uri din oraş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *