Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Maşinile distruse în urma incendiului de miercuri spre joi au fost ridicate, iar zona a fost curăţată

captura foto digi24

Maşinile distruse de flăcări în urma incendiului izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la un bloc din municipiul Constanţa au fost ridicate, iar parcarea respectivă a fost curăţată de reprezentanţii firmei de salubritate.

Viceprimarul municipiului Constanţa, Ionuţ Rusu, a declarat, duminică, pentru News.ro, că echipele Regiei Autonome Judeţene de Apă şi ale ENEL continuă lucrările la blocul respectiv.

Astăzi am eliberat toate epavele din parcarea subterană. Au venit cei de la Polaris (n.r. firma de salubrizare), au făcut curăţenie, au strâns tot ce era ars acolo. Cei de la RAJA continuă lucrările să înceapă să dea drumul la apă, iar cei de la ENEL lucrează pentru ca două scări din acel bloc să beneficieze de curent electric. Mâine, va veni şi o firmă acreditată ANRE pentru a evalua situaţia în privinţa alimentării cu gaze naturale”, a afirmat Ionuţ Rusu.

El a reamintit că de luni, preşedintele asociaţiei de proprietari va deschide un cont bancar pentru donaţii, această campanie urmând să fie susţinută de Primăria Constanţa.

Viceprimarul Constanţei a precizat că 13 familii s-au mutat în clădirea pusă la dispoziţie de municipalitate.

S-au mutat 13 familii. Oricine doreşte poate merge acolo, mai sunt oameni care s-au oferit cu locuinţe. Implicarea este extraordinară, iar solidaritatea constănţenilor este incredibilă”, a afirmat viceprimarul Ionuţ Rusu.

Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Peste 30 de maşini au fost avariate.

Prefectul Silviu Coşa a declarat pentru News.ro că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, printre care şi doi copii, iar un bebeluş a fost tratat ambulatoriu. Ulterior, o singură persoană a rămas internată.

În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă. El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.

Adolescentul de 15 ani a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *