Skip to content
Constanța Știri locale

Constanța: Municipiul se pregătește de carantină! Incidența ajunge la 8,71, instituțiile publice pregătesc restrângerea activității

Inquam Photos / Octav Ganea

Închiderea totală a municipiului Constanța este o chestiune de timp, după ce incidența de infectare a ajuns astăzi la 8,71 la mie, iar spitalele sunt pline.

Astăzi la Constanța au fost confirmate 528 de noi cazuri, cea mai mare creștere din România, după București, scrie constantadeazi.ro.

Deși autoritățile nu au făcut niciun anunț public în acest sens, instituțiile publice au fost informate neoficial despre acest scenariu și li s-a cerut ca în următoarele zile să-și rezolve situațiile urgente.

De asemenea, instituțiile publice, cât și spitalele private, lucrează de ieri la eliberarea de adeverințe pentru angajații indispensabili pentru ca aceștia să se poată deplasa de la domiciliu către locul de muncă.

„Sunt două propuneri înainte de DSP Constanța către Prefectură. Una mai drastică de 14 zile cu ieșit afară între anumite intervale, cu declarație, doar magazinele alimentare deschise, cealaltă propunere este de 30 de zile cu măsuri de carantinare mai lejere. Dar este posibil ca Prefectura să meargă pe a treia variantă, o compilație între cele două propuneri ale DSP”, ne-au declarat surse din cadrul Primăriei Constanța.

Prefectura Constanța a anunțat că decizia carantinării municipiului „se va lua în calcul după ce analiza de risc, care este efectuată de DSP Constanța, va releva necesitatea instituirii acestei măsuri de îndată. Facem precizarea că situația din municipiul Constanța este monitorizată, încă de când s-a depășit rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *