Skip to content
Politică

Constanța nu scapă de umbra lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Urmașii lor politici ar putea prelua frâiele puterii

După o perioadă de 16 ani, constănţenii au ocazia să îşi aleagă noi lideri care să redea oraşului şi judeţului anvergura pe care o merită.

Anul 2015 a adus Constanţei sfârşitul „binomului“ Mazăre – Constantinescu la cârma administraţiei publice. La mijlocul anului 2016 au loc alegerile locale, în care constănţenii îşi vor alege noua conducere. Dacă electoratul va profita de dreptul său la vot şi nu va fi pasiv, oraşul şi judeţul Constanţa ar putea căpăta evoluţia dorită, cu nişte edili implicaţi în viaţa comunităţii.

Decebal Făgădău este cel care a preluat funcţia de primar interimar al Constanţei, după demisia lui Radu Mazăre. Viceprimarul responsabil cu proiectele edilitare şi cu obţinerea de fonduri europene a fost alegerea clară pentru conducerea urbei.

Deşi a evitat să se pronunţe cu privire la candidatura sa la alegerile locale din 2016, Făgădău a fost „demascat“ de Liviu Dragnea, care l-a indicat recent drept candidatul cert la Constanţa. Primarul interimar a început să schimbe lucrurile după epoca Mazăre, declarând că-şi doreşte, în primul rând, să dea reşedinţei de judeţ importanţa cuvenită, astfel încât Constanţa să nu mai fie tratată ca o anexă a staţiunii Mamaia. Lui i se reproşează însă că a girat, ca viceprimar, toate proiectele lui Mazăre, care au dus Constanţa în stadiul unui oraş-fantomă, distrus şi fără perspectivă, potrivit adevarul.ro.

După aceeaşi reţetă, vicele Cristinel Dragomir este urmaşul lui Nicuşor Constantinescu la şefia Consiliului Judeţean Constanţa. Şi Făgădău, şi Dragomir caută să se disocieze de imaginea precedesorilor, care nu le aduce acum decât scăderea capitalului politic. La PSD Constanţa, frâiele lăsate de „binomul“ Mazăre (preşedinte) – Constantinescu (adjunct) au fost preluate de Felix Stroe, managerul operatorului regional de apă RAJA, apropiat al celor doi, dar care îşi dăduse demisia din partid după rezultatul de la prezidenţiale. Cel mai probabil, PSD va intra în cursa electorală de la Constanţa cu Decebal Făgădău la Primărie şi cu Felix Stroe la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *